Hyödyllisiä laskureita

OHJEET

Laskurit ovat yksinkertaisia, kevyitä ja asian ytimeen meneviä. Ne tukevat omaa pohdiskeluasi arkisessa liiketoiminnan suunnittelussa.

Ajattelu jää aina sinulle – taulukko ei ajattele, mutta laskee johdonmukaisesti.

Kaikki laskurit ovat vapaasti käytettävissäsi omassa työssäsi.

Laskurit ovat Excel-taulukoita, ja ne on suojattu ilman salasanaa kaavojen turvaamiseksi tahattomilta poistoilta. Tietojen syöttäminen tapahtuu yleensä vihreisiin soluihin.

Lukujen suuruusluokka kannattaa valita tilanteen mukaan joko euroina tai tuhansina euroina.

LASKURIT

Anna ostohinta ja katetavoite niin näet laskennallisen myyntihinnan. Päätä sopiva myyntihinta ja näet katteen.

Laskurin avulla voit tarkistaa paljonko alennetulla hinnalla pitäisi myydä, jotta kate-eurot säilyisivät ennallaan verrattuna toteutuneeseen normaalihintaiseen myyntiin.

Havainnollista ja esitä yrityksen kustannusrakenne näppärästi. Täytä luvut virallisesta tuloslaskelmasta. Haluatko omaan tuloslaskelman mukaisen laskurin? Laita viestiä ja saat tarjouksen.

Pyörittele avainlukuja ja jossittele rohkeasti. Miten 2 %-yksikön myyntikateprosentin parannus vaikuttaisi tulokseen? Entä pari työtuntia enemmän tai vähemmän päivässä? Hinnankorotus? Katso esimerkkitaulukko ja täytä omat luvut toisiin taulukoihin.

Reseptiikka retuperällä? Ei hätää, tällä yksinkertaisella annoskortilla hoidat asian kuntoon. Mukana käyttöohje ja kymmenen annoskorttia.

Lounas- tai tilausruokaohjepohjan avulla teet reseptin näppärästi haluamallesi henkilömäärälle. Työkirjassa on malli ja kuusi tyhjää ohjetta.